Zakaj moje spletne strani ni v Googlu?

• Posodobljeno
16. Mar, 2023
Predviden čas branja: 3 minut

Kazalo vsebine

Ta hitri vodič za optimizacijo WordPress spletne strani vam bo pomagal ugotoviti, kaj lahko povzroči, da vaša spletna stran ni dobro uvrščena v iskalnikih kot je Google.

WordPress uporablja na milijone uporabnikov za ustvarjanje spletnih strani v osebne ali poslovne namene. Načeloma je WordPress zelo prijazna platforma za SEO (optimizacija za iskalnike). Besedila in slike so takoj pravilno označene za Google in indeksiranje poteka nemoteno.

Edina težava v osnovni verziji je pomanjkanje posebnih SEO funkcij, zato je lahko težko optimizirati stran posebej za ključno besedo.

Na srečo obstajajo preprosti WordPress vtičniki za SEO, s katerimi lahko izboljšamo uvrstitev spletne strani v iskalnikih, kot sta Google in Bing. Uporabimo lahko tudi Google Search Console, da vnesemo svoje spletno stran.

WordPressu vtičniki za SEO

V WordPressu so na voljo številni vtičniki, ki lahko pomagajo pri SEO. Te vtičnike lahko večinoma brezplačno uporabite za dodajanje meta oznak, ustvarjanje zemljevidov spletnih mest in predložitev spletnega mesta v Google Search Console.

Ti vtičniki ponujajo številne funkcije, kot so:

 • raziskovanje ključnih besed
 • optimizacija naslovov in opisov
 • sledenje povratnim povezavam na vašo objavo na blogu

Z vtičnikom Rank Math je na primer dokaj enostavno narediti osnovno optimizacijo spletne strani za iskalnike, tako da dodate ključne besede v naslove, vsebino prispevkov in strani ter jih nato v skladu s specifikacijami vtičnika vstavite v svojo stran.

Najbolj priljubljeni SEO vtičniki v WordPressu so:

Glavni razlogi, da spletna stran ni dobro uvrščena v iskalnikih

Obstaja veliko razlogov, zakaj spletna stran ni dobro uvrščena. Vzrok je lahko pomanjkanje vsebine, slaba navigacija ali zastarela zasnova. Tukaj je nekaj najpogostejših razlogov, ki lahko takoj vplivajo na uvrstitev spletne strani:

 • Uporaba vtičnikov in tem, ki med seboj niso združljivi
  To lahko povzroči počasno nalaganje in celo popoln izpad spletne strani.
 • Uporaba vtičnikov ali tem, ki so jih razvijalci opustili
  Takšni vtičniki ne prejemajo več posodobitev, zaradi česar je lahko vaše spletno mesto ranljivo za poskuse vdorov.
 • Slaba kakovost vsebine
  Gre za najpomembnejši ključ, po katerem Google razvršča spletne strani. Če vsebina ni kakovostna, vaša stran najbrž ne bo uvrščena tako visoko kot druge strani.
 • Čas nalaganja slik
  Zaradi starih formatov slik, slabe optimizacije le-teh in posledično počasne spletne strani lahko obiskovalci zapustijo stran, še preden se ta v celoti naloži.
 • Oblikovanje spletne strani
  Zaradi slabo oblikovane spletne strani lahko obiskovalci odidejo in zmanjšajo visoko  uvrstitev spletnega mesta v rezultatih iskanja.
 • Težave s kodo, blokiranje skript ali pomanjkanje predpomnilnika
  Ti dejavniki lahko prav tako vplivajo na rezultat uvrstitve.
 • Pomanjkanje povratnih povezav
  Povratne povezave so pomemben del SEO in lahko pripomorejo k boljši uvrstitvi spletne strani v iskalnikih.

Optimizacija hitrosti nalaganja spletne strani

Kot smo že omenili, je hitrost spletne strani bistven dejavnik tako za uporabnike kot za uvrstitev v iskalnikih. Hitrejši kot je čas nalaganja strani, večja je verjetnost, da se bo spletna stran uvrstila višje v iskalnikih. Obstaja veliko načinov, kako povečati hitrost spletne strani.

 • Optimizirajte slike
  Slike pogosto največ prispevajo k velikosti strani in času nalaganja, zato lahko njihova optimizacija pomembno vpliva na zmogljivost. Če uporabljate WordPress, lahko slike preprosto optimizirate z uporabo vtičnika za optimizacijo slik, kot je ShortPixel. Uporabljajte tudi sodobne formate slik, kot je WebP.
 • Minificirajte JavaScript in CSS
  Velikost spletnih strani je v veliki meri odvisna od velikosti JavaScript in CSS datotek, zato bo njihovo stiskanje pripomoglo k boljši zmogljivosti spletne strani. Za vpogled v učinkovitost lahko uporabite Googlov Page Speed Insights.
 • Uporabite CDN
  Content Delivery Network oz.omrežje za dostavo vsebine distribuira vsebino po vsem svetu, tako da se stran naloži hitro ne glede na to, kje se vaš obiskovalec nahaja.
Zakaj moje spletne strani ni v Googlu - optimizacija hitrosti spletne strani
Primer tehnično optimizirane spletne strani po Google Page Speed Insights

Zaključek

Dobra spletna stran mora upoštevati vse dejavnike, ki vplivajo na uvrstitev v iskalnikih, zato je pomembno, da zaupate izdelavo spletne strani strokovnjaku, ki pozna vse kriterije in jih pri svojem delu tudi upošteva.

Slabo zasnovana spletna stran, pa naj bo še tako lepa, bo morda poceni za vaš žep, a ne bo služila svojemu namenu, če vas stranke ne bodo našle na spletu in bodo odšle k vaši konkurenci, ki se boljše uvršča v iskalnikih.

Kadar se dogovarjate za oblikovanje spletne strani, vedno preverite, če vaš spletni oblikovalec pozna vse omenjene dejavnike in jih zna pravilno aplicirati.

Potrebujete pomoč?

Darko Kostić
Imate vprašanja ali posebno zahtevo?
Naša strokovna ekipa vam je na voljo.

Dogovorite se za brezplačno in nezavezujoče svetovanje!

Pošlji sporočilo

Najnovejše

iz kategorije:
Vpis spletne strani v Google, Bing in Yahoo

Vpis spletne strani v Google, Bing in Yahoo

20. februarja 2023
Za vpis spletne strani v Google potrebujete le Google račun in URL vašega spletnega mesta. Prijava poteka v treh korakih in traja le nekaj minut.
Izdelava spletne strani za frizerja

Izdelava spletne strani za frizerja

5. februarja 2023
Preverite, kako hitro, enostavno in predvsem poceni ustvariti spletno stran frizerskega salona ter kakšno strukturo mora imeti spletna stran frizerja.
Na kaj paziti, ko naročite oblikovanje spletne strani

Na kaj paziti, ko naročite oblikovanje spletne strani

27. januarja 2023
Dobra stran mora spremeniti obiskovalce v kupce. Pojasnili vam bomo, na kaj morate biti pozorni, ko se dogovarjate za oblikovanje spletne strani.
Zakaj za izdelavo spletne strani uporabiti WordPress?

Zakaj za izdelavo spletne strani uporabiti WordPress?

13. oktobra 2022
Enajst razlogov, zakaj bi morali za svojo spletno stran uporabljati WordPress oz. zakaj je WordPress postal nepogrešljiv za 43% svetovnega spleta.
Strokovnjak za SEO

Strokovnjak za SEO in njegova znanja

9. januarja 2022
Strokovnjak za SEO je nepogrešljiv pri optimizaciji spletne strani, kadar želite dosegati najvišja mesta v spletnih iskalnikih kot je Google.

Drugi prispevki z oznako //

Top homeapartmentmagic-wandenvelopebookusercartphone-handsetmap-markerlaptop-phonegiftdiamondearthmagnifierlayers