Zakaj moje spletne strani ni v Googlu?

• Objavljeno
06. marca 2023
Predviden čas branja: 4 minut

Kazalo vsebine

Ste se kdaj počutili kot osamljen mornar, ki se je izgubil v digitalnem morju in brez uspeha pošilja signale Google iskalniku? Če je vaše spletno mesto v Googlu nevidno, se vam lahko zdi, da kljub vsem naporom in sredstvom, ki ste jih vložili v njegovo vzpostavitev, kričite v prazno.

Ne bojte se, tukaj smo, da skupaj z vami krmarimo po teh razburkanih vodah. Naš članek "Zakaj moje spletne strani ni v Googlu?" bo razvozlal to zapleteno uganko. V njem boste našli najpogostejše razloge za nevidnost vašega spletnega mesta in, kar je še pomembneje, praktične rešitve, ki bodo vašo digitalno "ladjo" ponovno dvignile na vidno polje Googlovega radarja, ki je vedno pod budnim nadzorom.

Pomen SEO vtičnikov v WordPressu

Optimizacija za iskalnike (SEO) je v digitalnem svetu ključnega pomena. To je kompas, ki potencialne obiskovalce usmerja na vašo spletno stran v velikem oceanu spletnih vsebin. Če je vaše spletno mesto ladja, so WordPress SEO vtičniki usposobljeni navigatorji, ki vas vodijo do cilja - izboljšane uvrstitve v iskalnikih in povečanega prometa na spletnem mestu.

Za kaj poskrbijo SEO vtičniki:

 • Optimizacija ključnih besed: Vtičniki SEO pomagajo pri optimizaciji ključnih besed, ki je ključni vidik SEO. Zagotavljajo priporočila za vključitev ciljnih ključnih besed na strateška mesta, kot so naslov, naslovi in meta opis, kar pomaga Googlu bolje razumeti vašo vsebino.
 • Meta opisi in naslovi: Ustvarjanje prepričljivih meta naslovov in opisov lahko vpliva na stopnjo klikov iz rezultatov iskanja. Vtičniki SEO olajšajo ta postopek, saj zagotavljajo smernice in omejitve znakov.
 • Analiza vsebine: Vtičniki SEO lahko analizirajo vašo vsebino in zagotovijo, da je prijazna do SEO. Ocenijo berljivost, porazdelitev ključnih besed in strukturo povezav ter zagotovijo uporabne povratne informacije za izboljšave.
 • Zemljevidi spletnih mest: Zemljevidi spletnih mest pomagajo iskalnikom pri pregledovanju in indeksiranju vašega spletnega mesta. Večina vtičnikov SEO lahko samodejno ustvari in posodobi zemljevide XML za vaše spletno mesto, kar iskalnikom olajša razumevanje strukture vašega spletnega mesta.
 • Vključevanje družbenih omrežij: Vtičniki SEO lahko izboljšajo tudi vašo prisotnost v družabnih medijih. Ustvarijo lahko meta oznake za družbene platforme in tako zagotovijo, da je vaša vsebina videti privlačna, ko jo delite v družabnih medijih, kar posredno vpliva na SEO.

V bistvu imajo SEO vtičniki za WordPress ključno vlogo pri povečanju vaše spletne prepoznavnosti. Oborožijo vas z orodji, potrebnimi za izdelavo spletnih strani, prijaznega do SEO, tudi če nimate predhodnega znanja o SEO.

Vendar ne pozabite, da čeprav so ti vtičniki zmogljivi, niso čarobne palice. Za dober SEO so še vedno potrebni kakovostna vsebina, uporabniku prijazno spletno mesto in dosleden trud.

Najbolj priljubljeni SEO vtičniki v WordPressu so:

 • Rank Math
 • SEOPress
 • All in One SEO
 • Yoast SEO
 • Squirly SEO

Glavni razlogi, da spletna stran ni dobro uvrščena v iskalnikih

Če vaše spletno mesto ni dobro uvrščeno v Googlu, se lahko zdi, da prirejate zabavo, ki se je nihče ne udeleži. Vendar ne obupujte! Razumevanje razlogov za slabo uvrstitev vam lahko pomaga pri sprejemanju potrebnih ukrepov za spremembo stanja. Preučimo nekaj najpogostejših dejavnikov, ki lahko zavirajo vašo spletno stran:

 • Slaba ali prekratka vsebina: Vsebina je kralj. Če vaše spletno mesto ne ponuja dragocene, edinstvene in zanimive vsebine, je malo verjetno, da bo dobro uvrščeno. Google daje prednost vsebini, ki ima za uporabnike resnično vrednost, zato si vedno prizadevajte za kakovost pred količino.
 • Pomanjkljiva optimizacija ključnih besed: Če vaša vsebina ne vsebuje ključnih besed, ki jih uporabniki iščejo, je Google ne bo uvrstil visoko. Izvedite raziskavo ključnih besed, da odkrijete izraze, ki jih uporablja vaše ciljno občinstvo, in jih naravno vključite v vsebino.
 • Počasno nalaganje: Če se vaše spletno mesto predolgo nalaga, ga bodo uporabniki verjetno zapustili, Google pa ga bo morda uvrstil nižje. Redno spremljajte hitrost svoje spletne strani in jo optimizirajte s stiskanjem slik, uporabo predpomnilnika brskalnika in zmanjšanjem števila zahtevkov HTTP.
 • Slaba uporabniška izkušnja: Google resno obravnava uporabniško izkušnjo. Če vaše spletno mesto ni mobilnim napravam prijazno, ima zapleteno navigacijo ali je prepredeno z oglasi, se lahko vaša uvrstitev poslabša. Ustvarite spletno mesto, ki je enostavno za uporabo tako na mobilnih napravah kot na namiznih računalnikih.
 • Pomanjkanje kakovostnih povratnih povezav: Povratne povezave so ključni del Googlovega algoritma za razvrščanje. Delujejo kot zaupanje drugih spletnih mest. Če vaše spletno mesto nima kakovostnih povratnih povezav, lahko to Googlu sporoča, da vaša vsebina ni verodostojna ali avtoritativna.
 • Tehnične SEO težave: Tehnične težave, kot so prekinjene povezave, nepravilna datoteka robots.txt ali manjkajoči zemljevid spletnih strani, lahko ovirajo uvrstitev vašega spletnega mesta. Redno izvajajte tehnične revizije, da odkrijete in odpravite te težave.
 • Nizki družbeni signali: Čeprav ni uradno potrjeno, obstaja povezava med družbenimi signali (kot so delitve in všečki v družbenih omrežjih) in uvrstitvijo. Spodbujanje vsebine na družbenih platformah lahko posredno pripomore k izboljšanju prepoznavnosti vašega spletnega mesta.

Ne pozabite, da je SEO maraton in ne sprint. Za izboljšanje uvrstitev je potreben čas. Bodite potrpežljivi, vztrajni in sledite nenehno spreminjajočim se algoritmom iskalnikov ter najboljšim SEO praksam, da se postopoma povzpnete na Googlove lestvice.

Zakaj moje spletne strani ni v Googlu - optimizacija hitrosti spletne strani
Primer tehnično optimizirane spletne strani po Google Page Speed Insights

Zaključek

Razumevanje zapletenosti optimizacije za iskalnike in njegenega vpliva na uvrstitev vaše spletne strani se lahko pogosto zdi kot učenje novega jezika. Toda s pravim znanjem in orodji lahko krmarite po teh zapletenih vodah in izboljšate prepoznavnost svojega spletnega mesta.

Od obogatitve vsebine do optimizacije ključnih besed, pospešitve spletnega mesta, izboljšanja uporabniške izkušnje, pridobivanja kakovostnih povratnih povezav, reševanja tehničnih težav in izkoriščanja družbenih signalov - vsak korak, ki ga naredite, vas približa cilju.

Ne pozabite, da je SEO nenehno potovanje in ne enkratna naloga. Digitalni svet je dinamičen, prav tako pa tudi algoritmi, ki odločajo o vaši uvrstitvi. Ključnega pomena je, da ostanete posodobljeni, preizkušate nove strategije in izpopolnjujete svoj pristop na podlagi tega, kar najbolje deluje za vaše spletno mesto.

S časom, potrpežljivostjo in doslednim prizadevanjem lahko izboljšate uvrstitev svojega spletnega mesta, pritegnete več prometa in na koncu ustvarite močnejšo spletno prisotnost.

Potrebujete pomoč?

Darko Kostić
Imate vprašanja ali posebno zahtevo?
Naša strokovna ekipa vam je na voljo.

Dogovorite se za brezplačno in nezavezujoče svetovanje!

Pošlji sporočilo

Najnovejše

iz kategorije:
Vpliv Core Web Vitals na SEO

Vpliv Core Web Vitals na SEO

2. januarja 2024
Odkrijte vlogo Core Web Vitals pri optimizaciji za iskalnike. Odkrijte, zakaj je ta dejavnik pomemben za uspeh vaših spletnih strain.
Prihodnost spletnega oblikovanja

Prihodnost spletnega oblikovanja: napoved trendov

18. decembra 2023
Z razvojem umetne inteligence in strojnega učenja bodo spletna mesta postala bolj intuitivna in prilagojena potrebam posameznega uporabnika.
Kako spletno oblikovanje vpliva na SEO - postavitev spletne strani

Kako spletno oblikovanje vpliva na SEO

4. decembra 2023
Ali ste vedeli, da ima spletno oblikovanje ključno vlogo pri vaših prizadevanjih za SEO? V tem članku bomo raziskali razmerje med tema elementoma.
Vloga WordPressa pri odzivnem spletnem oblikovanju

Vloga WordPressa pri odzivnem spletnem oblikovanju

21. novembra 2023
Spoznajte ključno vlogo WordPressa pri odzivnem spletnem oblikovanju ter izkoristite teme in vtičnike za optimalno delovanje na vseh napravah.
Kakšni so stroški spletne strani v WordPressu

Kakšni so stroški spletne strani v WordPressu?

6. novembra 2023
Večina podjetij in neprofitnih organizacij ima danes svojo spletno stran. Vendar se večina ne zaveda, kakšni so stroški spletne strani na letni ravni.

Drugi prispevki z oznako //

Top homeapartmentmagic-wandenvelopeprinterbookusercartphone-handsetmap-markerlaptop-phonegiftdiamondearthmagnifierlayers