Izdelava spletne strani za frizerja

• Objavljeno
07. junija 2023
Predviden čas branja: 6 minut

Kazalo vsebine

Vsak frizerski salon bi v današnjem času moral biti prisoten na spletu, od samostojnih stilistov do velikih salonov. Spletna stran ni le trend - je uspešno orodje, ki lahko spodbuja rast in povečuje prepoznavnost vaše blagovne znamke. Zato vas bomo v tem članku popeljali skozi postopek ustvarjanja lastnega profesionalnega frizerskega spletnega mesta, pri čemer bomo uporabili spoznanja, ki jih običajno imamo le spletni oblikovalci.

Razmislite o vplivu, ki ga ima spletna stran. Ker se večina potrošnikov pri iskanju lokalnih podjetij zanaša na spletno iskanje, spletna stran ni le prednost - je praktično nujna. Je odprto vabilo potencialnim strankam, da raziščejo vaše storitve in rezervirajo termine. Pomaga vam izstopati na prenatrpanem trgu, predstaviti svoje edinstvene spretnosti in slog ter vzpostaviti trajne odnose s strankami.

Morda se sprašujete - kaj pa, če ne vem ničesar o spletnem razvoju? Brez skrbi! Mislili smo tudi na vas. V nadaljevanju vas bomo popeljali skozi različne metode za izdelavo spletne strani, od brezplačnih rešitev v obliki gradnikov ponudnikov gostovanja do sistemov za upravljanje vsebine (CMS). Raziskali bomo tudi prednosti najema samostojnih izvajalcev ali profesionalne agencije.

Opisali bomo navodila korak za korakom, da bo celoten postopek čim bolj enostaven. Ne glede na to, ali ste tehnični novinec ali izkušen strokovnjak, boste našli nasvete in strategije, ki ustrezajo vašim potrebam.

Prednosti spletne strani profesionalnega frizerja

Izdelava spletnih strani sicer zahteva nekaj časa in sredstev, vendar je zaradi številnih prednosti, ki jih ponuja, obvezno orodje vsakega frizerja ali salona, ki želi rasti in uspeti v digitalni dobi.

Tukaj je nekaj prednosti spletne strani za frizerje oz. salon:

 • Prepoznavnost: Spletna stran poveča vašo prepoznavnost in vas naredi bolj dostopne potencialnim strankam, saj vedno več ljudi išče storitve prek spleta.
 • Spletne rezervacije: Z vključitvijo spletnih sistemov rezervacij lahko stranke enostavno načrtujejo obisk frizerja, ko jim je to primerno, kar zmanjšuje potrebo po telefonskih klicih in ročnih rezervacijah.
 • Predstavitev dela: Spletna stran vam omogoča, da prikažete svoj portfelj in predstavite svoje spretnosti, sloge in preobrazbe. To je lahko še posebej privlačno za potencialne stranke.
 • Mnenja zadovoljnih strank: Podstran za ocene in pozitivne izkušnje strank lahko pomaga vzpostaviti zaupanje in verodostojnost pri potencialnih strankah.
 • Trženje: Spletna stran je osrednje vozlišče za vaša digitalna trženjska prizadevanja. Lahko je optimizirano za iskalnike (SEO), deluje kot pristajalna stran za kampanje na družbenih omrežjih ali pa na njej ustvarite blog in drugo gradivo za vsebinsko trženje.
 • Gradnja blagovne znamke: Strokovno oblikovana spletna stran vam pomaga ustvariti močno in dosledno identiteto blagovne znamke. Je platforma, na kateri lahko delite svojo zgodbo, vrednote in tisto, zaradi česar ste na svojem področju edinstveni.
 • Elektronsko poslovanje: Če prodajate izdelke za nego las, lahko vaše spletno mesto deluje tudi kot spletna trgovina, s čimer razširite svoj doseg in tokove prihodkov.
 • Komunikacijski kanal: Spletna stran je lahko dvosmerni komunikacijski kanal, kjer lahko stranke zlahka stopijo v stik z vami in obratno. Spletna stran vam omogoča tudi objavljanje pomembnih obvestil, kot so spremembe delovnega časa ali nove storitve.

Kako lahko kot frizer pridete do svoje spletne strani?

Frizer lahko spletno stran vzpostavi na več načinov, mi pa bomo predstavili nekaj najbolj priljubljenih možnosti:

 • Brezplačni servisi z vključenimi graditelji
 • Graditelji pri ponudniku gostovanja
 • WordPress in podobni CMS
 • Najem strokovnjakov

Brezplačni gradniki spletnih strani

Na platformah, kot sta Wix ali Weebly, so na voljo brezplačna orodja za izdelavo spletnih strani. Te platforme pogosto ponujajo funkcije povleci in spusti, kar začetnikom olajša ustvarjanje privlačnih spletnih strani. Vendar pa obstajajo omejitve, kot sta manjši nadzor nad vašim URL-jem in morebitna blagovna znamka platforme na vašem spletnem mestu.

Graditelji ponudnikov gostovanja

Ponudniki spletnega gostovanja, kot je na primer Hitrost.com, imajo pogosto lastne graditelje (posebne aplikacije) spletnih strani. Ti graditelji lahko v primerjavi z brezplačnimi platformami ponujajo naprednejše funkcije, njihova prednost pa so tudi zanesljive storitve gostovanja.

Sistemi za upravljanje vsebin (CMS)

CMS sistemi, kot so WordPress.org (ne smete ga zamenjati z WordPress.com), Joomla ali Drupal, ponujajo večjo prilagodljivost in nadzor. Te platforme so zahtevnejše za učenje, vendar zagotavljajo obsežne možnosti prilagajanja, razpoložljivost vtičnikov in zmogljiva SEO orodja.

Najem strokovnjakov

Če niste tehnično podkovani ali če želite bolj edinstveno in profesionalno spletno mesto, razmislite o najemu samostojnega spletnega razvijalca ali agencije. Čeprav je to najdražja možnost, lahko strokovnjaki izdelajo spletno mesto, ki resnično odraža vašo blagovno znamko in izpolnjuje vaše posebne potrebe.

PrednostiSlabostiTežavnostCena
CMSZelo vsestransko prilagodljivGostovanje in domeno je treba dodatno rezerviratisrednje/težkosrednja/nizka
Izdelava z orodjem pri ponudniku spletnega gostovanjaTehnično znanje ni potrebnoLe omejena možnost prilagajanjaenostavnanizka
Agencije in samostojni oblikovalciPodpora strokovnjakovPriporočljivo le za velike projektepreprostovisoka

Struktura spletnega mesta

Spletna stran frizerskega salona bi morala slediti določenim dobrim smernicam, ki pomagajo k optimalni predstavitvi frizerskih storitev.

Tukaj so strani, ki bi jih bilo smiselno vključiti v spletno mesto frizerja:

 • Prva stran
 • Storitve
 • O nas / O meni
 • Kontaktna stran
 • Pozitivne izkušnje gostov
 • Novice in obvestila
 • Politika zasebnosti in piškotki

Prva stran

Prva stran je izhodišče. Biti mora vabljiva, profesionalno oblikovana in obiskovalcem omogočiti, da takoj začutijo osebnost vaše blagovne znamke. Na njej lahko poudarite tudi morebitne posebne ponudbe, predstavite svoje najpomembnejše storitve in zagotovite hitre povezave do pomembnih elementov, kot je rezervacija terminov.

Storitve

Na tej strani morajo biti podrobno opisane storitve, ki jih ponujate, kot so striženje, oblikovanje, barvanje, tretmaji itd. Vključite cene, trajanje in vse druge pomembne informacije. Jasni opisi pomagajo strankam razumeti, kaj lahko pričakujejo, in jim pomagajo pri odločanju.

O nas oz. O meni

Tu predstavite svojo zgodbo, sebe, svojo ekipo, vrednote in poslanstvo. Predstavite svoje poklicno ozadje, kvalifikacije in kaj vaš salon razlikuje od drugih. Zaradi osebnih potez se stranke lahko počutijo bolj povezane z vašo blagovno znamko.

Kontaktna stran

Obiskovalcem olajšajte vzpostavljanje stikov. Vključite svojo telefonsko številko, e-pošto in fizično lokacijo. Koristna je lahko tudi vključitev Googlovega zemljevida vaše lokacije. Kontaktni obrazec je odličen dodatek, ki obiskovalcem omogoča pošiljanje poizvedb neposredno s spletne strani.

Pozitivne izkušnje vaših gostov

Prikaz povratnih informacij strank lahko poveča vašo verodostojnost in potencialne stranke prepriča o kakovosti vaših storitev. Prikaz fotografij pred in po opravljeni storitvi skupaj s pričevanji je lahko še posebej učinkovit.

Novice in obvestila

Na tej strani stranke obveščajte o morebitnih spremembah, posebnih dogodkih, promocijah ali novih storitvah. Redne posodobitve lahko obiskovalcem dajo razlog, da se pogosto vračajo.

Pravne vsebine

Ta stran, pogosto naslovljena "Politika zasebnosti" ali "Varstvo osebnih podatkov", je ključna za izpolnjevanje pravnih smernic. Vsebovati mora način ravnanja s podatki strank in obvestilo o uporabi piškotkov.

Izdelava spletne strani za frizerja po korakih

Oglejmo si še korake, kako se lotiti postopka oblikovanja za frizerje:

 • Izbira pravega imena domene
 • Iskanje grafične predloge ali posredovanje ideje agenciji
 • Dodajanje vsebine
 • Objava spletnega mesta

Izbira pravega imena domene

Ime domene je naslov vaše spletne strani v internetu, zato bi moralo biti v idealnem primeru ime vašega podjetja ali nekaj, kar je z njim tesno povezano. Biti mora preprosto, zapomnljivo in lahko izgovorljivo. Če je mogoče, izberite končnico .si, saj boste svoje frizerske storitve ponujali predvsem lokalnim strankam. Dobra praksa, ki jo upoštevajo spletni oblikovalci, je, da se izogibajo številkam in pomišljajem, saj lahko pogosto povzročijo zmedo.

Iskanje ustrezne predloge ali prenos ideje o oblikovanju na agencijo

Če uporabljate graditelja spletnih strani ali CMS sistem, izberite predlogo, ki ustreza estetiki vaše blagovne znamke. Poiščite takšno, ki je posebej zasnovana za frizerske salone ali storitvena podjetja, saj bo verjetno imela funkcije, ki se vam bodo zdele uporabne. Če najemate agencijo, ji obvezno predložite podroben povzetek o svoji blagovni znamki, viziji in funkcijah, ki jih želite na spletnem mestu. Spletni oblikovalci vedo, da mora biti zasnova odzivna, da je videti dobro na vseh velikostih naprav, in uporabniku prijazna, da se obiskovalci čim dlje zadržijo na njej.

Dodajanje vsebine

Kakovostna vsebina je ključnega pomena. Uporabite profesionalne slike visoke ločljivosti, ki dobro predstavljajo vaše storitve. Vključite privlačno, dobro napisano besedilo, ki učinkovito posreduje sporočilo vaše blagovne znamke in obiskovalce spodbuja k dejanjem.

Profesionalni spletni oblikovalci pogosto priporočamo naravno vključitev ključnih besed v vsebino, da bi izboljšali uvrstitev spletnega mesta v rezultatih iskalnikov. Tudi videoposnetki, kot so vaje za oblikovanje pričesk ali izkušnje strank, lahko močno obogatijo vašo vsebino in pritegnejo obiskovalce.

Objava spletnega mesta

Preden pritisnete gumb za objavo, spletno mesto temeljito preizkusite. Preverite vse povezave, obrazce in funkcije ter se prepričajte, da delujejo pravilno. Preverite, ali so v vsebini morebitne napake ali nedoslednosti. Prepričajte se, da se vaše spletno mesto hitro naloži, saj lahko počasna hitrost razočara obiskovalce in negativno vpliva na vaše uvrstitve v iskalnikih. Ko ste prepričani, da je vse v redu, lahko spletno mesto objavite.

Zaključek

Ne pozabite, da se postopek izdelave spletnega mesta ne konča z objavo. Redno posodabljanje vsebine, analiziranje delovanja spletnega mesta in potrebne prilagoditve so ključnega pomena za ohranjanje uspešne spletne prisotnosti.

Spletni oblikovalci vedo, da je spletno mesto dinamična entiteta, ki potrebuje redne preglede, tako kot urejena pričeska! Z upoštevanjem zgoraj omenjenih korakov ste na poti k oblikovanju privlačnega, profesionalnega spletnega mesta, ki lahko vaše frizersko podjetje dvigne v nove višave.

Potrebujete pomoč?

Darko Kostić
Imate vprašanja ali posebno zahtevo?
Naša strokovna ekipa vam je na voljo.

Dogovorite se za brezplačno in nezavezujoče svetovanje!

Pošlji sporočilo

Najnovejše

iz kategorije:
Vpliv Core Web Vitals na SEO

Vpliv Core Web Vitals na SEO

2. januarja 2024
Odkrijte vlogo Core Web Vitals pri optimizaciji za iskalnike. Odkrijte, zakaj je ta dejavnik pomemben za uspeh vaših spletnih strain.
Prihodnost spletnega oblikovanja

Prihodnost spletnega oblikovanja: napoved trendov

18. decembra 2023
Z razvojem umetne inteligence in strojnega učenja bodo spletna mesta postala bolj intuitivna in prilagojena potrebam posameznega uporabnika.
Kako spletno oblikovanje vpliva na SEO - postavitev spletne strani

Kako spletno oblikovanje vpliva na SEO

4. decembra 2023
Ali ste vedeli, da ima spletno oblikovanje ključno vlogo pri vaših prizadevanjih za SEO? V tem članku bomo raziskali razmerje med tema elementoma.
Vloga WordPressa pri odzivnem spletnem oblikovanju

Vloga WordPressa pri odzivnem spletnem oblikovanju

21. novembra 2023
Spoznajte ključno vlogo WordPressa pri odzivnem spletnem oblikovanju ter izkoristite teme in vtičnike za optimalno delovanje na vseh napravah.
Kakšni so stroški spletne strani v WordPressu

Kakšni so stroški spletne strani v WordPressu?

6. novembra 2023
Večina podjetij in neprofitnih organizacij ima danes svojo spletno stran. Vendar se večina ne zaveda, kakšni so stroški spletne strani na letni ravni.

Drugi prispevki z oznako

Top homeapartmentmagic-wandenvelopeprinterbookusercartphone-handsetmap-markerlaptop-phonegiftdiamondearthmagnifierlayers