Na kaj paziti, ko naročite oblikovanje spletne strani

• Objavljeno
27. januarja 2023
Predviden čas branja: 4 minut

Kazalo vsebine

Če prvič najamete agencijo za oblikovanje spletnih strani ali spletnega oblikovalca, se boste soočili s številnimi vprašanji. Pojasnili vam bomo, na kaj morate biti pozorni, ko se dogovarjate za oblikovanje spletne strani.

Še posebej, če to počnete prvič, se vam lahko pojavijo številna vprašanja. Namen tega članka je poenostaviti postopek s poudarjanjem ključnih vidikov, ki jih je treba upoštevati pri naročanju spletnega oblikovanja.

Na kaj morate biti pozorni pri naročanju oblikovanja spletne strani?

Ko se odločite za najem spletnega oblikovalca, poskrbite, da bo vaše spletno mesto zasnovano z mislijo na ciljno občinstvo, kar bo omogočilo največje število konverzij strank. Enako pomembna je tudi trdna tehnična podlaga, ki zagotavlja hitro nalaganje in brezhibno uporabniško izkušnjo.

Poleg tega je nepogrešljiva spletna stran, ki je že od začetka pripravljena za optimizacijo za iskalnike. Ta izboljšuje vidnost spletnega mesta v iskalnikih, kot je Google, in na vaše spletno mesto usmerja večje število potencialnih strank.

Pred začetkom oblikovanja: Jasno določite zahteve

Dobro premišljen in izčrpen seznam zahtev je ključnega pomena, če nameravate naročiti oblikovanje spletnega mesta. Natančna komunikacija je neposredno sorazmerna z vašo jasnostjo glede pričakovanega rezultata.

Natančna opredelitev zahtev vašega spletnega mesta je ključnega pomena. Nejasna ideja lahko privede do nezadovoljstva, saj se vaša predstava o idealnem spletnem mestu morda ne bo ujemala z oblikovalčevo.

Neredko se zgodi, da naročniki oblikovalcem omogočijo popolno ustvarjalno svobodo, na koncu pa, ko prejmejo končni izdelek, navedejo, kaj jim ni všeč.

Da bi se izognili takšnim nevšečnostim, je priporočljivo, da že na začetku jasno opredelite namen spletnega mesta. To bo oblikovalcu pomagalo pri oblikovanju koncepta, ki bo odzvanjal pri vaši ciljni publiki in dosegel vaše cilje.

Kaj mora spletni oblikovalec upoštevati pri oblikovanju spletne strani?

V nadaljevanju navajamo najpomembnejše točke, na katere morate biti pozorni, če se odločite za oblikovanje nove spletne strani:

  • Odzivna spletna stran
  • Vsebina optimizirana za iskalnike
  • Hitrost nalaganja
  • Uporabniku prijazna stran
  • Zasebnost in varovanje podatkov
  • Tehnično čista koda
  • Vključevanje družabnih medijev
  • Sistem za upravljanje vsebin (CMS)
Oblikovanje spletne strani - Wireframe
Oblikovanje spletne strani: priprava ogrodja

Odzivna spletna stran

Sodobno spletno mesto mora biti odzivno, saj se njegova postavitev prilagodi različnim velikostim zaslonov za optimalno uporabniško izkušnjo ne glede na napravo. Za mobilne uporabnike je ključnega pomena jasna in dobro strukturirana vsebina. Če se vsebina ujema z iskalnim namenom uporabnika in je enostavna za navigacijo, se verjetnost konverzije bistveno poveča. Neodzivna spletna mesta se v Googlu pogosto uvrščajo slabše, zato je odzivnost ključna lastnost za boljšo vidnost.

Vsebina optimizirana za iskalnike

Strani, optimizirane za določene ključne besede, povečajo vidnost vašega spletnega mesta. Ker imajo iskalniki prednost pred strokovnim znanjem o nišah, je koristno razviti informativne podstrani, ki se vrtijo okoli primarne teme.

Hitrost nalaganja

Tehnični SEO je še en ključni vidik postopka optimizacije. Hitro nalaganje je bistvenega pomena za boljše uvrstitve v iskalnikih, počasi nalagajoča se spletna mesta pa odvračajo obiskovalce.

Vsebino je treba optimizirati tako, da je čim bolj kompaktna, ne da bi pri tem ogrozili vizualno ustreznost, s čimer se pospeši čas nalaganja na mobilnih napravah in zmanjša poraba podatkov.

Uporabniku prijazna stran

Uporabniku prijazna zasnova zagotavlja takojšnjo seznanitev za prve obiskovalce. Upoštevanje uveljavljenih standardov je ključnega pomena, navigacija na vrhu pa uporabnikom pomaga, da se brez težav premikajo po različnih straneh.

Zasebnost in vararovanje podatkov

Politika zasebnosti mora jasno opredeliti podrobnosti o shranjevanju in upravljanju podatkov. Na spletni strani morajo biti tudi informacije o lastniku in odgovornih osebah.

Tehnično čista koda

Ključnega pomena je, da je koda spletnega mesta tehnično čista. Čista izvorna koda govori o kakovosti spletnega mesta in obiskovalcem zaradi manjšega števila napak zagotavlja lažjo izkušnjo.

Vključevanje družabnih medijev

Vključevanje družabnih medijev lahko glede na vašo panogo bistveno poveča spletni uspeh. Osredotočite se na platforme, kjer je dejavno vaše ciljno občinstvo. Nekaterim podjetjem na primer ustreza Facebook, za druga pa je morda učinkovitejši LinkedIn.

Sistem za upravljanje vsebin (CMS)

CMS sistem poenostavi ustvarjanje in vzdrževanje spletnih mest. WordPress, priljubljen CMS sistem, omogoča enostavno spreminjanje besedila in slik, ne da bi za to potrebovali strokovno pomoč.

Kaj upoštevati pri oblikovanju spletne strani
Oblikovanje spletne strani: optimizacija za iskalnike

Ali je komunikacija s spletnim oblikovalcem ustrezna?

Nenehna komunikacija med vami in spletnim oblikovalcem je ključnega pomena. Če prihaja do stalnih zamud pri izpolnjevanju rokov in pomanjkanja napredka pri doseganju vmesnih ciljev, bi bilo pametno razmisliti o drugih agencijah za nadaljnje delo.

Dostop in navodila za urejanje besedil in slik

Če uporabljate CMS sistem, kot je WordPress, zagotovite, da imate dostop do njega in razumete osnovne operacije. Samostojno upravljanje vsebine je lahko priročno in stroškovno učinkovito.

Bodite potrpežljivi - za dobro oblikovano spletno stran je potreben čas

Z dobro zasnovano spletno stranjo ni mogoče hiteti. Zahteva temeljito analizo ciljne skupine in konkurence, ki lahko razkrije dragocen vpogled v pričakovanja strank in vrzeli v panogi.

Čeprav je poskus uveljavitve v konkurenčni panogi lahko izziv, se izogibajte ponudnikom, ki ne zagotovijo razumne ocene truda, potrebnega za uspešno spletno uvedbo.

Zaključek

Ti bistveni vidiki vas bodo vodili pri izbiri kompetentnega spletnega oblikovalca ali agencije. Če boste upoštevali naše nasvete, boste imeli več možnosti, da pridobite dobro oblikovano in optimizirano spletno mesto, ki bo privabilo več obiskovalcev in povečalo konverzijo strank.

Potrebujete pomoč?

Darko Kostić
Imate vprašanja ali posebno zahtevo?
Naša strokovna ekipa vam je na voljo.

Dogovorite se za brezplačno in nezavezujoče svetovanje!

Pošlji sporočilo

Najnovejše

iz kategorije:
Vpliv Core Web Vitals na SEO

Vpliv Core Web Vitals na SEO

2. januarja 2024
Odkrijte vlogo Core Web Vitals pri optimizaciji za iskalnike. Odkrijte, zakaj je ta dejavnik pomemben za uspeh vaših spletnih strain.
Prihodnost spletnega oblikovanja

Prihodnost spletnega oblikovanja: napoved trendov

18. decembra 2023
Z razvojem umetne inteligence in strojnega učenja bodo spletna mesta postala bolj intuitivna in prilagojena potrebam posameznega uporabnika.
Kako spletno oblikovanje vpliva na SEO - postavitev spletne strani

Kako spletno oblikovanje vpliva na SEO

4. decembra 2023
Ali ste vedeli, da ima spletno oblikovanje ključno vlogo pri vaših prizadevanjih za SEO? V tem članku bomo raziskali razmerje med tema elementoma.
Vloga WordPressa pri odzivnem spletnem oblikovanju

Vloga WordPressa pri odzivnem spletnem oblikovanju

21. novembra 2023
Spoznajte ključno vlogo WordPressa pri odzivnem spletnem oblikovanju ter izkoristite teme in vtičnike za optimalno delovanje na vseh napravah.
Kakšni so stroški spletne strani v WordPressu

Kakšni so stroški spletne strani v WordPressu?

6. novembra 2023
Večina podjetij in neprofitnih organizacij ima danes svojo spletno stran. Vendar se večina ne zaveda, kakšni so stroški spletne strani na letni ravni.

Drugi prispevki z oznako

Top homeapartmentmagic-wandenvelopeprinterbookusercartphone-handsetmap-markerlaptop-phonegiftdiamondearthmagnifierlayers