Zakaj za izdelavo spletne strani uporabiti WordPress?

• Objavljeno
13. oktobra 2022
Predviden čas branja: 3 minut

Kazalo vsebine

Izbira sistema za upravljanje vsebin (CMS) za vašo digitalno platformo se pogosto zdi zastrašujoča, kajne?

Zaradi množice orodij, od katerih vsako obljublja, da je najboljša rešitev, se zlahka pustimo zasuti. Morda boste začeli z osnovnim orodjem za spletno gostovanje, nato pa ugotovili, da ne izpolnjuje vaših pričakovanj.

Kaj torej storiti, ko naletite na pregovorni zid? Vstopite v WordPress - vašega naslednjega idealnega zaveznika za spletno oblikovanje. V tem članku bom demistificiral, zakaj je WordPress boljši od drugih CMS platform in zakaj je postal nepogrešljivo orodje za sodobno spletno oblikovanje.

WordPress je brezplačen in lahko dostopen CMS

Ena od temeljnih prednosti WordPressa je njegova stroškovna učinkovitost in dostopnost. V nasprotju s številnimi komercialnimi platformami CMS, ki lahko izčrpajo vaš proračun, je WordPress popolnoma brezplačen.

Še bolje pa je, da je odprtokoden, kar pomeni, da ga obsežna skupnost razvijalcev nenehno izboljšuje. Tako ne prihranite le denarja, temveč pridobite tudi zanesljivo in stalno razvijajočo se platformo CMS.

Content Management System
CMS - Content Management System

Vsa spletna gostovanja podpirajo WordPress

Vas skrbijo težave z združljivostjo? Brez skrbi, WordPress blesti tudi na tem področju. Številni spletni gostitelji po vsem svetu, tudi v Sloveniji, v celoti podpirajo WordPress, ponujajo prilagojene pakete in samodejno namestitev.

Ta brezhibna integracija vam ponuja rešitev na enem mestu tako za gostovanje kot za upravljanje spletnega mesta.

WordPress je priljubljen in dobro podprt

Leta 2022 je WordPress poganjal 43 % spletnih mest na svetovnem spletu - to je dokaz njegove priljubljenosti. Velika skupnost uporabnikov zagotavlja hitro dostopno pomoč tudi pri najbolj zapletenih težavah.

Na primer, ko je uredba GDPR predpisala prepoved uporabe piškotkov, so razvijalci WordPressa hitro zagotovili vtičnike za rešitev te težave, kar kaže na hitro odzivnost te živahne skupnosti.

Za vse obstaja vtičnik ali tema

Vsako podjetje je edinstveno in to mora odražati tudi vaše spletno mesto. WordPressov obsežni katalog vtičnikov in tem vam omogoča, da spletno mesto prilagodite svojim potrebam, ne glede na vašo nišo.

Ne glede na to, ali vodite odvetniško pisarno, restavracijo ali storitev najema avtomobilov, WordPress ponuja vtičnik ali temo, s katero bo vaše spletno mesto izstopalo.

WordPress vtičniki
WordPress vtičniki

Vedno boste našli razvijalce za WordPress

Čeprav je skupnost WordPressa vedno pripravljena pomagati, včasih potrebujete strokovno pomoč. Z velikim številom razvijalcev, specializiranih za WordPress, vam ne bo treba skrbeti, da bi našli usposobljeno pomoč.

Ne glede na to, ali potrebujete vtičnik po meri ali mehanizem za rezervacije, so strokovni razvijalci WordPressa oddaljeni le en klic.

WordPress skoraj sam poskrbi za SEO

SEO je sestavni del prepoznavnosti vašega spletnega mesta, WordPress pa to poenostavlja z vtičniki, kot so SEOPress, Yoast in RankMath. Ta orodja vas vodijo skozi postopek, zaradi česar SEO ni več naporna, temveč bolj zanimiva dejavnost.

SEO - Optimizacija za iskalnike
SEO - Optimizacija za iskalnike

WordPress je varen sistem

Kljub napačnim predstavam je WordPress varen sistem CMS, ki ga je mogoče dodatno okrepiti z vtičniki in požarnimi zidovi. Redne posodobitve sistema in vtičnikov zagotavljajo, da bo vaše spletno mesto varno pred novimi grožnjami.

WordPress je primeren za vse vrste spletnih strani

Ena od odlik WordPressa je njegova vsestranskost. WordPress lahko opravi vse, od pristajalnih strani in blogov do spletnih trgovin. Vtičnik WooCommerce vam na primer omogoča, da v WordPressu ustvarite konkurenčno spletno trgovino, kar kaže na njegovo prilagodljivost.

Ponudniki storitev prevzamejo skrb in vzdrževanje

Vzdrževanje spletnega mesta je lahko težavno, vendar ni nujno. Te naloge prevzamejo profesionalni ponudniki storitev WordPress, vi pa se lahko osredotočite na vodenje svojega podjetja.

Vzdrževanje WordPress spletnih strani
WordPress vzdrževanje

WordPress je dokaj preprost

Čeprav se WordPress na prvi pogled zdi zapleten, je v resnici uporabniku prijazen. Vmesnik je intuitiven, z gradnikom strani, kot je Elementor, pa lahko tudi začetnik oblikuje profesionalno spletno stran.

WordPress povzroča najmanj težav

WordPress zmanjšuje glavobole. Druga orodja za izdelavo spletnih strani se lahko nepredvidljivo spreminjajo, vendar WordPress zaradi svoje uveljavljenosti zagotavlja stabilno platformo z lahko dostopnimi rešitvami za vsak izziv.

Zaključna misel

Ste pripravljeni na raziskovanje čudes WordPressa? Spoznajte preprostost, prilagodljivost in moč tega CMS sistema.

Če potrebujete pomoč pri prenosu obstoječega spletnega mesta na WordPress ali ustvarjanju novega, se obrnite na nas. Specializirani smo za vse, kar zadeva WordPress, od vzpostavitve do stalnega vzdrževanja, kar vam omogoča, da se osredotočite na tisto, kar je najpomembnejše - na svoj posel.

* Vir naslovne slike: Adobe Stock

Potrebujete pomoč?

Darko Kostić
Imate vprašanja ali posebno zahtevo?
Naša strokovna ekipa vam je na voljo.

Dogovorite se za brezplačno in nezavezujoče svetovanje!

Pošlji sporočilo

Najnovejše

iz kategorije:
Uravnoteženje estetike in funkcionalnosti pri spletnem oblikovanju

Uravnoteženje estetike in funkcionalnosti pri spletnem oblikovanju

11. septembra 2023
Spoznajte umetnost usklajevanja estetike in funkcionalnosti pri spletnem oblikovanju. Osvojite strategije, ki so vizualno osupljive, a uporabniku prijazne
Psihologija barv pri spletnem oblikovanju

Psihologija barv pri spletnem oblikovanju

5. septembra 2023
Če dobro razumete načela psihologije barv, jih lahko strateško vključite v spletno oblikovanje in učinkovito vplivate na čustva uporabnikov.
Izdelava spletne strani za nepremičnine

Izdelava spletne strani za nepremičnine

17. avgusta 2023
V tem članku boste izvedeli, kako ustvariti spletno stran za nepremičninsko agencijo, vključno z izbiro platforme, oblikovanjem in optimizacijo za iskalnike.
Izelava spletne strani za zdravnika

Izdelava spletne strani za zdravnika

8. avgusta 2023
Kako lahko poskrbite, da vas potencialni pacienti najdejo in vam zaupajo, še preden stopijo v vašo ordinacijo? Izdelava spletne strani je odlična rešitev.
Izdelava spletne strani za računovodski servis

Izdelava spletne strani za računovodski servis

4. avgusta 2023
V tem članku boste našli dragocene nasvete, ki vam bodo pomagali ustvariti učinkovito in vizualno privlačno spletno stran za vaš računovodski servis.

Drugi prispevki z oznako //

Top homeapartmentmagic-wandenvelopebookusercartphone-handsetmap-markerlaptop-phonegiftdiamondearthmagnifierlayers