Izdelava spletne strani za nepremičnine

• Objavljeno
17. avgusta 2023
Predviden čas branja: 11 minut

Kazalo vsebine

Oblikovanje spletne strani za nepremičnine se morda zdi težavna naloga, vendar lahko s pravim pristopom spremeni pravila igre za vaše podjetje. Spletna prisotnost je bistvena za predstavitev nepremičnin, povezovanje s potencialnimi strankami in ohranjanje prednosti pred konkurenco. Ko se podajate na to pot, bodite prepričani, da je to povsem izvedljivo, ta članek pa vas bo vodil skozi postopek izdelave spletne strani.

Za začetek boste morali upoštevati različne elemente, zaradi katerih je spletna stran za nepremičnine učinkovita. Razmislite o svoji ciljni skupini, vrstah nepremičnin, ki jih promovirate, in bistvenih informacijah, ki bodo obiskovalcem pomagale pri enostavni navigaciji po vašem spletnem mestu. Od prepričljivih vizualnih podob in uporabniku prijaznih zasnov do brezhibne integracije s podatkovnimi zbirkami za ponudbo nepremičnin - veliko je stvari, ki jih je treba raziskati.

V tem članku boste izvedeli, kako ustvariti spletno stran o nepremičninah od začetka, vključno z izbiro prave platforme, oblikovanjem privlačnih strani in optimizacijo spletnega mesta za iskalnike. Če boste upoštevali te strokovne nasvete in praktične smernice, boste na dobri poti do vzpostavitve spletnega mesta, ki bo pritegnilo pozornost, ustvarjalo povpraševanje in vaše nepremičninsko poslovanje poneslo v nove višave.

Oblikovanje in postavitev spletnega mesta

Predloge in prilagajanje

Pri ustvarjanju spletne strani o nepremičninah boste morali izbrati med uporabo vnaprej pripravljene predloge ali popolnoma prilagojene zasnove. Na platformah, kot je WordPress, boste našli različne predloge za nepremičninske spletne strani, med katerimi lahko izbirate. Te predloge vam lahko prihranijo čas in zagotovijo profesionalen videz vašega spletnega mesta. Vendar ne pozabite prilagoditi predloge, da bo ustrezala barvam, pisavam in slogom vaše blagovne znamke.

Če želite popolnoma edinstveno obliko, razmislite o najemu spletnega oblikovalca ali uporabi platforme, kot je WordPress, da ustvarite postavitev po meri. Oblikovanje po meri vam omogoča, da ustvarite točno takšen videz in občutek, kot ga želite, kar zagotavlja brezhibno uporabniško izkušnjo, prilagojeno vaši ciljni skupini.

Navigacija in uporabniška izkušnja

Ključni vidik vašega nepremičninskega spletnega mesta sta enostavna navigacija in mobilnim napravam prijazna uporabniška izkušnja. Poskrbite, da bo vaša navigacijska vrstica preprosta in jedrnata, kar bo uporabnikom omogočilo, da hitro najdejo informacije, ki jih iščejo. Vključite bistvene strani, kot so seznam nepremičnin, kontaktne informacije in viri za nakup ali prodajo stanovanja oz hiše. Ne pozabite optimizirati spletnega mesta za mobilne naprave, saj bo veliko uporabnikov do vašega spletnega mesta dostopalo s pametnih telefonov ali tabličnih računalnikov.

Če želite še izboljšati uporabniško izkušnjo, razmislite o vključitvi funkcij, kot so napredni filtri za iskanje nepremičnin, interaktivni zemljevidi in jasni pozivi k akciji (call to action). Ti elementi vodijo uporabnike po vašem spletnem mestu in jim olajšajo iskanje nepremičnin ter vzpostavitev stika z vami za več informacij. S poudarkom na uporabniški izkušnji ne boste le naredili odličnega vtisa na obiskovalce, temveč boste povečali tudi možnosti, da jih spremenite v potencialne stranke.

Ključne strani

Izdelava spletne strani za nepremičnine - potencialne stranke

Domača stran

Vaša domača stran je prvi vtis za obiskovalce, zato poskrbite, da bo vizualno privlačna in uporabniku prijazna. Vključite vidno iskalno vrstico za enostavno iskanje nepremičnin in možnosti filtriranja za zoženje rezultatov. Razmislite o vključitvi dinamične vsebine, kot so predstavljeni oglasi ali zadnje objave na blogu. Če je mogoče, vključite virtualne oglede ali video vsebine, da se nepremičnine predstavijo v najboljši luči. Ne pozabite na gumbe za skupno rabo v družabnih omrežjih, da spodbudite uporabnike k deljenju svojih najljubših nepremičnin.

Stran z oglasi

Na strani s ponudbami potencialne stranke pregledujejo razpoložljive nepremičnine. Poskrbite, da bo vsebina posodobljena, z visokokakovostnimi fotografijami in podrobnimi opisi vsake nepremičnine. Vključite filtre za merila, kot so cena, lokacija in vrsta nepremičnine, da bodo uporabniki učinkoviteje našli popolno izbiro. Vključite možnosti za razvrščanje seznamov po pomembnosti, priljubljenosti ali drugih dejavnikih. Na koncu uporabnikom omogočite, da shranijo svoje najljubše nepremičnine in jih delijo s prijatelji in družino.

O nas

Impresivna stran »O nas« lahko pri vašem občinstvu vzpostavi zaupanje in verodostojnost. Začnite s predstavitvijo svoje ekipe ter poudarite njeno strokovno znanje in reference. Ne pozabite poudariti, kako se lahko odzovete na potrebe strank, in jim pokažite, zakaj naj izberejo vaše storitve namesto drugih. Vključite pričevanja in zgodbe o uspehu, da podkrepite svoje trditve. To stran prilagodite tako, da poveste nekaj o zgodovini in temeljnih vrednotah svojega podjetja.

Kontaktna stran

Nazadnje, vaša kontaktna stran mora biti enostavna za uporabo. Vključite več načinov, kako lahko potencialne stranke stopijo v stik z vami, kot so kontaktni obrazec, telefonska številka in e-poštni naslov. Razmislite o dodajanju zemljevida za prikaz lokacije vaše pisarne in orodja za rezervacijo sestankov. Vključevanje teh možnosti zagotavlja, da lahko uporabniki pridejo do vas in se z vami povežejo prek želenega načina komunikacije.

Ustvarjanje vsebine

Blog

Blog je odličen način za predstavitev vašega strokovnega znanja in zagotavljanje dragocenih spoznanj za vaše občinstvo. Če želite ustvariti zanimivo vsebino bloga, upoštevajte naslednje nasvete:

 • Opredelite težave in rešitve: Pri pisanju prispevkov na blogu se osredotočite na reševanje skupnih težav, s katerimi se srečujejo kupci in prodajalci stanovanj. Z zagotavljanjem praktičnih rešitev za te težave se lahko uveljavite kot zaupanja vreden strokovnjak v panogi.
 • Bodite jedrnati: Izogibajte se pretirano dolgim stavkom in odstavkom, da bo vsebina za bralce lažje prebavljiva.
 • Vključite prijazen ton: Uporaba pogovornega in vabljivega tona pomaga bralcu, da se z vsebino poveže na bolj osebni ravni.
 • Izkoristite znanje o panogi: Pokažite svoje strokovno znanje z vključitvijo vpogledov in podrobnosti, ki jih pozna le strokovnjak.

Tržna poročila

Tržna poročila so dragocen vir informacij za obiskovalce vašega spletnega mesta in potencialne potencialne stranke. Če želite ustvariti informativna tržna poročila, upoštevajte naslednje smernice:

 • Redno posodabljanje: Redno posodabljajte tržna poročila, da bodo odražala najnovejše trende in podatke ter tako postala zanesljiv vir informacij.
 • Podatke predstavite vizualno: Uporabite tabele, grafe in diagrame za ponazoritev ključnih podatkovnih točk, da si bralci lažje razlagajo vaše ugotovitve.
 • Poudarite ključne ugotovitve: V tržnih poročilih povzemite pomembna spoznanja iz podatkov in tako pomagajte bralcem razumeti posledice za nepremičninski trg.
 • Postavljajte retorična vprašanja: Vključite svoje občinstvo tako, da postavite vprašanja, ki spodbujajo razmišljanje in so povezana z ugotovitvami tržnega poročila.

Vodniki

Z ustvarjanjem vodnikov za vašo nepremičninsko spletno stran lahko svojemu občinstvu zagotovite izčrpne vire, ki jim bodo pomagali pri nakupu ali prodaji doma. Pri oblikovanju vodnikov upoštevajte te strategije:

 • Osredotočite se na vrednost: Zagotovite, da vaši vodniki ponujajo poglobljene informacije in izvedljive korake, ki lahko vašemu občinstvu resnično pomagajo pri navigaciji v nepremičninskem procesu.
 • Razčlenite zapletene teme: Organizirajte vodnike v lahko prebavljive dele z jasnimi naslovi in podnaslovi, da bodo bralci lahko hitro našli potrebne informacije.
 • Uporabite različne oblike: Razmislite o vključitvi vizualnih elementov, kot so infografike ali videoposnetki, da bi informacije podali na bolj privlačen način.
 • Spodbujajte pridobivanje vodilnih: Vodnike uporabite kot priložnost za pridobivanje potencialnih vodij, tako da jih ponudite kot vire za prenos tistim, ki navedejo svoje kontaktne podatke.

Poziv k akciji (Call To Action)

Pri ustvarjanju spletnega mesta o nepremičninah morata biti glavna prednostna naloga vključevanje učinkovitih pozivov k akciji (CTA). V tem razdelku bodo obravnavane taktike, kot so obrazci za zajemanje potencialnih strank, pojavna okna in pristajalne strani, ki vam bodo pomagale pridobiti več vodij.

Obrazci za zajemanje potencialnih strank

Ena od obveznih funkcij na vašem spletnem mestu je obrazec za zajem potencialnih strank. Dobro zasnovan obrazec lahko potencialnim strankam olajša posredovanje njihovih kontaktnih podatkov, kar vam omogoča, da jim kasneje sledite. Če želite, da bo vaš obrazec zelo učinkovit, upoštevajte naslednje nasvete:

 • Naj bo preprost: Zahtevajte le bistvene podatke, kot so ime, e-pošta in telefonska številka.
 • Bodite jasni: Jasno navedite prednosti posredovanja podatkov, na primer prejemanje posodobitev o novih ponudbah ali brezplačno svetovanje.
 • Ponudite enostavno predložitev: Z izrazitim in privlačnim gumbom omogočite enostavno iskanje in oddajo obrazca.
Izdelava spletne strani za nepremičnine - sestanek

Pojavna okna (popup)

Tudi pojavna okna vam lahko pomagajo pri pridobivanju potencialnih strank, saj pritegnejo pozornost obiskovalcev in jih spodbudijo k ukrepanju. Pri uporabi pojavnih oken imejte v mislih naslednje točke:

 • Čas je ključnega pomena: Nastavite pojavno okno tako, da se prikaže po vnaprej določenem času ali ko uporabnik poskuša zapustiti vaše spletno mesto.
 • Določite prednostno vrednost: V zameno za njihove podatke ponudite nekaj vrednega, na primer brezplačen vodnik ali tržno poročilo.
 • Oblikujte za mobilne naprave: Poskrbite, da bodo vaša pojavna okna optimizirana za mobilne naprave, saj jih lahko velik del vašega občinstva uporablja za dostop do spletnega mesta.

Pristajalne strani

Pristajalne strani so ločene od vašega glavnega spletnega mesta in so zasnovane posebej za ciljno usmerjeno trženjsko kampanjo. Pomagajo vam lahko ustvariti povpraševanja, saj se osredotočajo na en sam cilj, na primer na promocijo oglasa ali ponudbo brezplačnega svetovanja. Tukaj smo zajeli, česa ne smete pozabiti pri oblikovanju pristajalne strani:

 • Osredotočite se na CTA: Vaš poziv k akciji mora biti jasen, jedrnat in vidno prikazan.
 • Odpravite moteče dejavnike: Na pristajalni strani naj ne bo nepotrebnih elementov, ki bi lahko odvračali pozornost.
 • Spremljajte učinkovitost: Spremljajte učinkovitost svojih pristajalnih strani in jih po potrebi prilagodite, da boste nenehno izboljševali stopnjo konverzije.

S strateško uporabo obrazcev za zajem potencialnih strank, pojavnih oken in pristajalnih strani z visoko stopnjo konverzije na vaši nepremičninski spletni strani lahko bistveno povečate svoje prihodke.

Optimizacija za iskalnike (SEO) in spletna prepoznavnost

SEO na strani (On-page SEO)

Doseganje močne spletne prisotnosti vašega nepremičninskega spletnega mesta se začne s SEO na strani. To se nanaša na optimizacijo posameznih elementov na vašem spletnem mestu, ki iskalnikom olajša pregledovanje, indeksiranje in razumevanje vaše vsebine. Tukaj je nekaj nasvetov, s katerimi boste zagotovili, da bo vaša optimizacija spletnih strani učinkovita:

 • Raziskava ključnih besed: Določite ustrezne ključne besede z visoko stopnjo iskanosti, ki jih boste uporabili na celotnem spletnem mestu. Te besede se morajo ujemati z iskalnimi poizvedbami potencialnih kupcev in prodajalcev na vašem območju.
 • URL struktura: URL-ji naj bodo kratki, opisni in bogati s ključnimi besedami. To pomaga iskalnikom in uporabnikom razumeti vsebino strani.
 • Naslovne oznake in meta opisi: Optimizirajte oznake naslovov in meta opise s ciljnimi ključnimi besedami. Prepričajte se, da natančno opisujejo vaše strani in so privlačni za uporabnike.
 • Vsebina: Napišite visokokakovostno, dragoceno in edinstveno vsebino, ki pokriva teme, ki zanimajo vaše občinstvo. Poskrbite, da bo vaša vsebina enostavna za branje in prebiranje, uporabljajte kratke odstavke in stavke.
 • Oznake naslovov: Vsebino organizirajte z ustreznimi oznakami naslovov (H1, H2, H3 itd.), pri čemer upoštevajte, da se oznake H1 uporabljajo samo enkrat na strani in vključujejo ciljno ključno besedo.
 • Notranje povezovanje: Z notranjimi povezavami povežite ustrezne vsebine svojega spletnega mesta. To pomaga iskalnikom razumeti strukturo vašega spletnega mesta in izboljša uporabniško izkušnjo.

SEO izven strani (Off-page SEO)

SEO izven strani se vrti okoli ukrepov, ki se izvajajo zunaj vašega spletnega mesta, da bi izboljšali vašo spletno prepoznavnost. Ti ukrepi lahko močno vplivajo na avtoriteto in zanesljivost vašega spletnega mesta, kar vodi do višjih uvrstitev v iskalnikih. Razmislite o naslednjih strategijah izvenstranskega SEO:

 • Povratne povezave: Pridobivanje visokokakovostnih povratnih povezav z avtoritativnih spletnih mest v vaši panogi lahko poveča vašo verodostojnost. Obrnite se na ustrezne bloge, spletna mesta in vplivneže, da predstavite svojo vsebino in zaprosite za povratno povezavo na svoje spletno mesto.
 • Družbeni mediji: Delite svojo vsebino na platformah družabnih medijev, da izboljšate prepoznavnost svojega spletnega mesta in dosežete širše občinstvo. Sodelujte s svojimi sledilci in ustvarite skupnost zvestih podpornikov.
 • Lokalne navedbe in imeniki: Navedite svoje nepremičninsko podjetje na spletnih straneh z lokalnimi navedbami in v spletnih imenikih. Vzdržujte dosledne podatke (npr. ime, naslov, telefonska številka) in tako izboljšajte lokalno optimizacijo SEO.
 • Google My Business: Vključite se v seznam Google My Business: Vzpostavite in optimizirajte svoj profil Google My Business. Spodbujajte stranke, da zapišejo mnenja o vaših storitvah, in si tako zagotovite trden ugled na lokalnem trgu.

Z vključitvijo teh SEO strategij lahko vaša nepremičninska spletna stran doseže boljšo prepoznavnost, kar bo v vaš spletni prostor pripeljalo ciljni promet in potencialne stranke. Ne pozabite, da je vsebina sveža, ustrezna in zanimiva, hkrati pa ohranja prijazen ton in zagotavlja dragocene informacije za vaše občinstvo.

Integracije in funkcije

Izdelava nepremičninskega spletnega mesta zahteva vključitev različnih funkcij in integracij, da bo uporabniku prijazno in funkcionalno. Tukaj je pregled nekaterih pomembnih elementov, ki jih je treba upoštevati pri razvoju spletnega mesta.

 • Interaktivni zemljevidi: Veste, kako pomembna je lokacija pri nepremičninah, zato svojim obiskovalcem ponudite vizualno privlačen in enostaven za uporabo interaktivni zemljevid, ki prikazuje razpoložljive nepremičnine. Vključitev zemljevida potencialnim strankam omogoča, da raziskujejo soseske, poiščejo bližnje objekte in sprejmejo informirane odločitve na podlagi svojih želja.
 • Integracija e-pošte in novic: Učinkovita komunikacija je v nepremičninskem poslu ključnega pomena. Integrirajte orodja za trženje e-pošte, kot sta Mailchimp ali ActiveCampaign, za upravljanje poizvedb strank in pošiljanje ustreznih seznamov nepremičnin. Z avtomatiziranimi glasili obveščajte stranke o novih ponudbah, znižanjih cen in dnevih odprtih vrat.
 • Integracija družabnih medijev: Obiskovalcem omogočite, da se z vami enostavno povežejo na kanalih družbenih medijev, kot so Facebook, Twitter in LinkedIn. Ponudba integracije družabnih medijev poenostavi deljenje vaših seznamov nepremičnin, promocijo vaše agencije in pridobivanje potencialnih strank. Na svojem spletnem mestu implementirajte gumbe za deljenje v družabnih omrežjih, da spodbudite interakcijo in razširite svojo spletno prisotnost.
 • Mnenja strank: Ali ste vedeli, da imajo ocene pomembno vlogo pri vzpostavljanju zaupanja pri novih strankah? Prikaz pričevanj in mnenj zadovoljnih strank na vaši spletni strani povečuje verodostojnost. Strankam omogočite, da pustijo povratne informacije neposredno na vašem spletnem mestu.

Vključevanje strank in krepitev zaupanja

Kot nepremičninski strokovnjak je ustvarjanje močne spletne prisotnosti prek spletnega mesta ključnega pomena za privabljanje strank in predstavitev vaše blagovne znamke. Ko se osredotočite na sodelovanje s strankami in gradnjo zaupanja, ustvarjate temelje za dolgotrajne in uspešne odnose. Tukaj je nekaj načinov, kako to doseči na vaši nepremičninski spletni strani.

Poskrbite, da bo vaša blagovna znamka dosledno predstavljena na celotnem spletnem mestu. To pomeni, da uporabite svoj logotip, barve in pisave, ki odražajo ugled vaše agencije. Dosledna podoba blagovne znamke kaže na strokovnost, stranke pa vas lažje prepoznajo in si vas zapomnijo.

Vključite podrobno stran "O nas", ki predstavlja vaše storitve in strokovno znanje na področju nepremičnin. Na njej naj bodo poudarjene vaše izkušnje in znanje. Ne pozabite, potencialne stranke želijo biti prepričane, da ste prava oseba, ki jim bo pomagala krmariti po zapletenem svetu nepremičnin.

Pričevanja so lahko močno orodje pri vzpostavljanju zaupanja. Vključite ocene preteklih strank in tako potencialnim strankam pokažite, da imajo drugi pozitivne izkušnje z vašimi storitvami. Zgodbe iz resničnega življenja so lahko prepričljivejše od kakršne koli prodajne predstavitve.

Bistvena je preglednost struktur plačil in provizij. Jasno predstavite pristojbine, ki jih zaračunavate za svoje storitve, in se o tem ne izogibajte vnaprejšnjemu pogovoru. Če stranke vedo, kaj lahko pričakujejo, vam bodo lažje zaupale.

Zelo učinkovita je lahko tudi uporaba družbenih medijev za sodelovanje s strankami in predstavitev vašega nepremičninskega znanja. Delite vpogled v panogo, posodobitve trga in koristne nasvete. S tem pokažete, da ste aktivno vključeni in da vam je resnično mar za potrebe vaših strank.

Na koncu ne podcenjujte moči uporabniku prijazne spletne strani. Strankam omogočite enostavno iskanje nepremičnin in ustreznih informacij. Z dobro oblikovanim spletnim mestom ne boste le videti bolj profesionalni, temveč boste izboljšali tudi splošno izkušnjo strank.

Zaključek

Z upoštevanjem pravih korakov in osredotočanjem na uporabniško izkušnjo lahko ustvarite spletno mesto, ki učinkovito prikazuje nepremičnine in nagovarja potencialne kupce.

Ne pozabite dati prednosti uporabnosti in oblikovanju na strani s seznamom nepremičnin, saj je to najpomembnejši del vašega spletnega mesta. Vizualno privlačna in enostavna za navigacijo spletna stran lahko pomeni razliko pri privabljanju in zadrževanju obiskovalcev. Bodite na tekočem s trendi v panogi in izkoristite razpoložljive vire, da zagotovite, da bo vaše nepremičninsko spletno mesto izstopalo med konkurenti. Z vključitvijo funkcij, kot so informativni opisi nepremičnin, visokokakovostne slike in odzivno oblikovanje, lahko ustvarite platformo, ki izpolnjuje potrebe današnjih kupcev stanovanj.

Potrebujete pomoč?

Darko Kostić
Imate vprašanja ali posebno zahtevo?
Naša strokovna ekipa vam je na voljo.

Dogovorite se za brezplačno in nezavezujoče svetovanje!

Pošlji sporočilo

Najnovejše

iz kategorije:
Uravnoteženje estetike in funkcionalnosti pri spletnem oblikovanju

Uravnoteženje estetike in funkcionalnosti pri spletnem oblikovanju

11. septembra 2023
Spoznajte umetnost usklajevanja estetike in funkcionalnosti pri spletnem oblikovanju. Osvojite strategije, ki so vizualno osupljive, a uporabniku prijazne
Psihologija barv pri spletnem oblikovanju

Psihologija barv pri spletnem oblikovanju

5. septembra 2023
Če dobro razumete načela psihologije barv, jih lahko strateško vključite v spletno oblikovanje in učinkovito vplivate na čustva uporabnikov.
Izelava spletne strani za zdravnika

Izdelava spletne strani za zdravnika

8. avgusta 2023
Kako lahko poskrbite, da vas potencialni pacienti najdejo in vam zaupajo, še preden stopijo v vašo ordinacijo? Izdelava spletne strani je odlična rešitev.
Izdelava spletne strani za računovodski servis

Izdelava spletne strani za računovodski servis

4. avgusta 2023
V tem članku boste našli dragocene nasvete, ki vam bodo pomagali ustvariti učinkovito in vizualno privlačno spletno stran za vaš računovodski servis.
Izdelava spletne strani za zobozdravnika

Izdelava spletne strani za zobozdravnika

24. junija 2023
Zakaj je za zobozdravnike spletna stran tako pomembna? Poleg večje prepoznavnosti, gre tudi za izkazovanje usposobljenosti in ustvarjanje zaupanja.

Drugi prispevki z oznako

Top homeapartmentmagic-wandenvelopebookusercartphone-handsetmap-markerlaptop-phonegiftdiamondearthmagnifierlayers