Kaj so tiskani mediji?

Tiskani mediji

Predviden čas branja: 2 minut

Kazalo vsebine

Kaj so tiskani mediji?

Izraz je sinonim za tiskovine oz. tiskane izdelke. Medijski in grafični oblikovalci lahko za vaše podjetje ustvarijo letake, brošure, vizitke, transparente in še veliko več. Pri oblikovanju tiskanih medijev je treba uporabiti visokokakovostne, unikatne grafike in fotografije, ki se ujemajo s celostno grafično podobo podjetja. S tiskanimi mediji lahko svoje podjetje predstavite izven interneta in svojim strankam ponudite nekaj otipljivega.

Za promocijo svojih storitev ali izdelkov lahko uporabite visokokakovostne tiskane medije, s katerimi boste okrepili doseg blagovne znamke in trženje od ust do ust.

Kako lahko oglašujem s tiskanimi mediji?

Profesionalno oblikovani tiskani mediji nagovarjajo vašo ciljno skupino s svojo vizualno in vsebinsko podobo. Učinek tiskanih medijev lahko odlično doseže potencialne stranke, če jih vaša agencija optimalno pripravi. Za komunikacijo se lahko na primer uporabljajo naslednji oglaševalski mediji:

  • Katalogi, brošure, letaki, vizitke in drugi mediji majhnega formata
  • Neposredna pošta
  • Oglasi v strokovnih časopisih, dnevnem tisku in revijah, katalogih ali zbornikih
  • Plakati in oglasni panoji velikega formata

Katere so značilnosti tiskanih medijev?

Vzemimo za primer brošuro. Z brošuro želite pritegniti pozornost stranke. Poleg lahko prepoznavnega logotipa je najbolje, da izberete slike, ki ustrezajo ciljni skupini. Preden porabite veliko denarja za tiskane medije, morate skupaj z agencijo pripraviti koncept vsebine in vizualne podobe, da boste lahko razumeli, kako bodo doseženi cilji, ki ste si jih v podjetju zadali.

Želite z letaki opozoriti na svoje ocenjevalne platforme ali strankam dati brošuro o svojih drugih storitvah?

Pri oblikovanju vsebine tiskanih medijev vedno razmislite o tem, katere edinstvene prodajne točke lahko vaše podjetje ponudi ciljni skupini. S tem v svojih strankah vzbudite željo, da želijo kupiti vaš izdelek ali storitev.

Pri oglaševanju z letakom lahko na kratko in jedrnato, vendar še vedno čustveno privlačno predstavite, kako lahko ciljna skupina izkoristi vašo ponudbo. Po potrebi razložite, za kaj bi vaša potencialna stranka bila prikrajšana, če ne bi uporabljala vašega izdelka. Na koncu pojasnite, kako se lahko poveže z vami.

Ali imate spletno stran z dodatnimi informacijami o izdelku? Želite stranki po telefonu posredovati več informacij? Dobro premišljena komunikacijska strategija je pri oglaševanju v tiskanih medijih nujna!

Dobro izdelana celostna grafična podoba (CGP) podpira učinek tiskanih medijev, krepi vtis resnosti in med strankami ustvarja zaupanje v vas in vaše podjetje. Oglašujte izključno z visokokakovostnimi grafikami in fotografijami. Z amaterskimi slikami boste potencialne stranke le odvrnili.

Potrebujete pomoč?

Darko Kostić
Imate vprašanja ali posebno zahtevo?
Naša strokovna ekipa vam je na voljo.

Dogovorite se za brezplačno in nezavezujoče svetovanje!

Pošlji sporočilo

Najnovejše z bloga

Zakaj moje spletne strani ni v Googlu

Zakaj moje spletne strani ni v Googlu?

6. marca 2023
Obstaja veliko razlogov, zakaj spletna stran ni dobro uvrščena v iskalniku. Vzrok je lahko pomanjkanje vsebine, slaba navigacija ali zastarela zasnova.
Vpis spletne strani v Google, Bing in Yahoo

Vpis spletne strani v Google, Bing in Yahoo

20. februarja 2023
Za vpis spletne strani v Google potrebujete le Google račun in URL vašega spletnega mesta. Prijava poteka v treh korakih in traja le nekaj minut.
Izdelava spletne strani za frizerja

Izdelava spletne strani za frizerja

5. februarja 2023
Preverite, kako hitro, enostavno in predvsem poceni ustvariti spletno stran frizerskega salona ter kakšno strukturo mora imeti spletna stran frizerja.
Top homeapartmentmagic-wandenvelopebookusercartphone-handsetmap-markerlaptop-phonegiftdiamondearthmagnifierlayers